Wersje kompatybilne
Zupa warzywna z makaronem, rolada wieprzowa z warzywami, budyń i muffinki
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jagodowe muffinki i budyń malinowy gotowany na parze
- 4 łyżeczki dżemu malinowego (40 g)
- 2 jajka
- 200 g cukru
- 60 g masła, niesolonego, pokrojonego na kawałki
- 200 g mleka
-
½
łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
lub 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM - 200 g mąki tortowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
200
g malin, świeżych
lub 200 g malin, mrożonych -
150
g borówek, świeżych
lub 150 g borówek, mrożonych - 1 łyżeczka cukru pudru
Rolada wieprzowa
- 500 - 600 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości, w jednym kawałku, przekrojonego w poprzek na grubość ok. 1,5 cm
- 1 szczypta soli morskiej
- 1 szczypta pieprzu, mielonego
- 4 - 5 plastrów surowego boczku, bez kości, bez skóry
- 20 g suszonych pomidorów
- 30 g sera parmezan
- 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 jajko
Zupa warzywna z makaronem, śródziemnomorskie warzywa
- 1 ząbek czosnku
- 200 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 130 g marchewki, pokrojonej w 5 mm plastry
- 70 - 80 g warzyw, mieszanych (np. czerwone i zielone papryki, seler), pokrojonych na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- 50 g białego wina
- 1 ½ łyżeczki soli
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 1000 g wody
- 250 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych w 5 mm plastry
- 100 g cebuli, pokrojonej w plastry
- 160 g cukinii, pokrojonej w 1 cm plastry
- 150 g pomidora, dojrzałego, pokrojonego w 1 cm plastry
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- 60 g makaronu, suchego, krótkiego (np. kolanka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 5439 kJ / 1299 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 133 g
- Tłuszcz
- 59 g
- Błonnik
- 11.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa jarzynowa z klopsikami z cielęciny
1h 45min
Minestrone z kurczakiem
50 Min
Zupa minestrone
45 Min
Zupa z wiosennych warzyw
35 Min
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
15h 10min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 Std. 15 Min
Zupa jarzynowa i danie na Varomie
1h 45min
Zupa jarzynowa, roladki drobiowe i warzywa na parze
1 Std. 20 Min
Zupa pomidorowa z chlebem, omlet ze szpinakiem i ratatouille na parze
1h 5min
Zupa warzywna i jajka w kokilkach ze szpinakiem
1sa
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1sa
Zupa koperkowa
45 Min