Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de carotte, coupée en morceaux
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 40 g d'échalotes
- 300 g de crevettes crues non décortiquées, les têtes seulement
- 20 g de beurre
- 40 g de cognac
- 20 g de concentré de tomate
- 150 g de vin blanc
- 400 g d'eau
- 1 c. à café de fumet de poisson déshydraté (voir "Variante")
- 10 g de fécule, délayée avec un peu d'eau
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 176.3 kJ / 42 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 13.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce armoricaine
1sa
Seiche à la sauce tomate
1 Std. 15 Min
Chaudrée de palourdes à l'indienne
1sa
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45 Min
Calamars farcis comme en Algarve
1sa 10 dk
Rillettes de merlu et chorizo doux
12 Std.
Pavé de morue aux légumes-racines en aïoli
55 dk
Huîtres chaudes, crème à l'échalote
40 dk
Bourride
1sa
Bisque de crevettes
30 dk
Sauce gribiche
15 Min
Lotte et crevettes à l'américaine
1 Std. 15 Min