Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de carotte, coupée en morceaux
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 40 g d'échalotes
- 300 g de crevettes crues non décortiquées, les têtes seulement
- 20 g de beurre
- 40 g de cognac
- 20 g de concentré de tomate
- 150 g de vin blanc
- 400 g d'eau
- 1 c. à café de fumet de poisson déshydraté (voir "Variante")
- 10 g de fécule, délayée avec un peu d'eau
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 176.3 kJ / 42 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 13.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baba au rhum
4h
Bûche de la mer
13 godz.
Fumet de poisson
45min
Velouté de moules au safran
40min
Opérette de fruits de mer
1h 40min
Tempura de calamars
40min
Mousse de foie de volaille au porto
72 godz.
Moules à la sauce tomate épicée
45min
Rouille
10 Min
Sauce dieppoise
35min
Sauce armoricaine
1 Std.
Sauce mayonnaise
10 Min