Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 500 g de sucre en poudre
- 700 g d'eau
- 750 g de poires Williams, épluchées, épépinées et coupées en morceaux (Voir "Conseil(s)")
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- Wartości odżywcze
- na 800 g
- Kalorie
- 1764 kJ / 242 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 590 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbet litchi-rose
8h
Sorbet chocolat
12h
Sorbet express pêche, abricot et banane
3 godz. 15 min
Sorbet citron
8u. 30min
Menu petit prix - Glace à la pêche et au basilic
10h 15min
Sorbet à la poire et à la menthe
12h 10min
Sorbet citron vert
12h
Sorbet à l'abricot
10min
Sorbet à la fraise
12h
Sorbet pomme verte et calvados
12h
Glace menthe-chocolat
12h
Sorbet mangue-Passion
12h