Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g d'oignon (1 gros), coupé en dés (1 cm)
- 110 g de carotte (1 moyenne), coupée en dés (1 cm)
- 1 gousse d'ail
- 400 g d'étrilles, coupées en quatre
- 40 g d'huile d'olive
- 10 g de cognac
- 180 g de vin blanc
- 700 g de fumet de poisson
- 150 g de coulis de tomates
- 30 g de concentré de tomate
- 2 c. à café de cerfeuil frais, haché
- 2 c. à café d'estragon frais, haché
- ½ c. à café de piment doux en poudre
- du sel
- 40 g de beurre, coupé en dés
- 70 g de crème épaisse, 5-15% m.g.
- 20 g de fécule de maïs, type Maïzena (délayée dans 2 c. à soupe d'eau froide)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1186 kJ / 282 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Foie-gras mi-cuit
50h
Choux chantilly-wasabi au poisson fumé
1 godz. 15 min
Pâtes façon risotto aux coquillages
50min
Bûche de la mer
13 Std.
Fumet de poisson
45 min
Crêpes suzette
2h 15min
Queue de langouste, sauce vanille
1h 35min
Ragoût de langouste
1h 35min
Tendron de veau roulé aux noix et aux artichauts
2 godz.
Sauce américaine
55min
Beignets de crevettes
35min
Sauce gribiche
15min