Wersje kompatybilne
Marmelade d'abricot à l'orange et aux amandes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g d'abricots frais, coupés en morceaux
- le zeste d'½ orange non traitée
- le jus d'1/2 citron jaune
- 640 g de sucre à confiture
- 50 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 2271 kJ / 535 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 122 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Confiture de tomates aux épices
13h
Confiture abricot-amande à la rose
6 godz. 45 min
Confiture pêche-myrtille
6h
Gelée de raisin
6h
Confiture de fraises
6h
Confiture de melon au basilic
2 godz. 40 min
Marmelade aux 3 agrumes
6h
Marmelade d'oranges
1 Std. 30 Min
Confiture de figues
1 Std. 30 Min
Confiture de prunes à l'armagnac
6h
Confiture poire-anis
1 Std. 30 Min
Confiture d'abricots
6h