Polpettone ripieno di spinaci e formaggio (TM6)

Polpettone ripieno di spinaci e formaggio (TM6)

4.7 171 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porzioni

Składniki

  • 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 1 - 2 spicchi di aglio
  • 4 rametti di prezzemolo le foglioline lavate ed asciugate
  • 40 g di pangrattato
  • 400 g di carne trita di manzo
  • 2 uova
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 2 cucchiaini di sale
  • 50 g di Gruviera a fette (2-3 mm)
    50 g di Cheddar, a fette (2-3 mm)
  • 25 g di spinaci baby freschi
  • 450 g di peperoni gialli puliti e a pezzi (3-4 cm)
  • 4 - 5 foglie di basilico fresche lavate
  • 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
    400 g di pomodoro fresco, a pezzi (2-3 cm)
  • 200 g di acqua
  • 1 pizzico di zucchero (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 508 kcal / 2128 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 6.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...