Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di vino bianco
- 100 g di riso integrale
- 1 pizzico di pepe macinato
- ½ cucchiaino di sale
- 150 g di foglie di spinaci freschi
- 300 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1411 kJ / 338 kcal
- Białko
- 6.48 g
- Węglowodany
- 40.36 g
- Tłuszcz
- 16.68 g
- Błonnik
- 4.13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riso basmati con zucchine, pepe e coriandolo
35min
Riso basmati, fave e piselli (TM6)
40min
Risotto zucchine e menta
40min
Risotto spinaci e piselli
35min
Risotto zucchine e cipollotti profumati al limone
40min
Riso integrale con bietole
1h 15 min
Riso integrale al tonno e carciofi
40min
Insalata di riso integrale
55min
Risotto ai carciofi con tonno e olive
35min
Lenticchie e riso con cipolle (Mujadarrah)
1h 5 min
Riso basmati integrale con carciofi e mazzancolle
55min
Risotto piselli, merluzzo e menta
35min