Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di guanciale stagionato, a cubetti
- 500 g di fave fresche sgranate
- 100 g di vino bianco
- 150 g di acqua
-
½
cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
lub ½ dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1188.1 kJ / 284 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 9.6 g
- Sód
- 237 mg
Alternatywne przepisy
Lenticchie speziate in umido
1 Std. 30 Min
Cicorie stufate
35 Min
Zuppa di patate e carciofi
1 Std.
Ceci in umido
1 Std. 30 Min
Broccoli alla siciliana con olive
40 Min
Fagioli in umido
1 Std. 30 Min
Carciofi trifolati
30 Min
Fagioli rossi in umido
1小时 20 分钟
Favata sarda
1 Std.
Zuppa di bietole
35 Min
Zuppa di fave
50 Min
Fave in umido
1 Std.