![Fave al guanciale Fave al guanciale](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/266634C2-713D-4C7D-9129-63E291F9446E/Derivates/EE1C4249-B686-4F06-97A5-603D45052173.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di guanciale stagionato, a cubetti
- 500 g di fave fresche sgranate
- 100 g di vino bianco
- 150 g di acqua
-
½
cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
lub ½ dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 766 kJ / 183 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 6.4 g
Alternatywne przepisy
Ceci in umido
1 godz. 30 min
Carciofi trifolati
30 min
Zuppa di patate e carciofi
1 godz.
Peperoni marinati
55 min
Carciofi in agrodolce
30 min
Fave in umido
1 godz.
Lenticchie in umido
1 godz. 30 min
Carciofi ripieni
50 min
Piselli in umido
1 godz. 10 min
Fagioli rossi in umido
1 godz. 20 min
Fagioli in umido
1 godz. 30 min
Carciofi stufati
30 min