Calamari alla napoletana
TM31 TM5 TM6

Calamari alla napoletana

4.6 (176 ocen)

Składniki

  • 1 spicchio di aglio, senza anima
  • 1 peperoncino secco piccante
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 600 g di calamari freschi, ad anelli con teste e tentacoli
  • 100 g di olive nere denocciolate
  • 25 g di uvetta sultanina
  • 20 g di pinoli
  • 500 g di pomodori ciliegino a metà
    lub 500 g di passata di pomodoro
  • ½ cucchiaino di sale
  • 6 fette di pane casereccio tostato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1188 kJ / 284 kcal
Białko
17.9 g
Węglowodany
26.3 g
Tłuszcz
12.7 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy