Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 1 peperoncino secco piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di calamari freschi, ad anelli con teste e tentacoli
- 100 g di olive nere denocciolate
- 25 g di uvetta sultanina
- 20 g di pinoli
-
500
g di pomodori ciliegino a metà
lub 500 g di passata di pomodoro - ½ cucchiaino di sale
- 6 fette di pane casereccio tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1188 kJ / 284 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 min.
Calamari cipolle e patate
50 min.
Polpetti affogati
45 min.
Calamari in umido
55 min.
Alici alla Reggina
45 min.
Insalata di calamari
55 min.
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 min.
Moscardini al limone
30min
Polpo alla Luciana
1h 30 min.
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40 min.
Calamari alla marchigiana
35min
Polpo in rosso
35min