Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema di piselli
- 80 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di piselli freschi
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 10 foglie di basilico fresco, lavate
- 1 cucchiaino di pinoli
Risotto
- 50 g di cipolla in quarti
- 400 g di gamberetti freschi, sgusciati (vedere consigli)
- 60 g di burro a pezzi
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli
- 60 g di vino bianco secco
- 720 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- basilico fresco, le foglioline, a piacere
- pinoli, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2422 kJ / 579 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 73.4 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto al salmone affumicato
30 Min
Risotto cuore di Sicilia ai gamberi
40 min
Risotto gamberetti, asparagi e yogurt
30 Min
Risotto zucchine e gamberi
1h 15min
Risotto gamberi e carciofi
30 Min
Risotto ai funghi porcini
35 Min
Risotto al ragù bianco di mare
30 Min
Risotto alle cozze
1ωρ. 5 λεπτ.
Risotto spinaci e gamberetti
30 Min
Orzotto alla marinara
35 Min
Risotto con salmone agli agrumi
50min
Risotto con gamberetti, asparagi e fiori di zucca
40 min