Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 carciofi interi
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- 25 g di pecorino
- 1 mazzetto di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 20 g di pangrattato
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 565 kJ / 135 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 8.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bietole con emulsione di pomodorini
50 min.
Carciofi trifolati
30min
Cime di rapa stufate
55 min.
Melanzane ripiene
1h 30 min.
Triglie in salsa piccante
30min
Sarde a beccafico
35min
Carciofi romani gratinati
45 min.
Alici alla Reggina
45 min.
Pescestocco alla messinese
30min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10 min.
Calamari ripieni
1h 30 min.
Funghi champignon ripieni
1h 5 min.