![Carciofi ripieni Carciofi ripieni](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6a50da9f-b1e3-4ec7-8515-ea49f4513d68/Derivates/abd2261e-82e4-4670-bd7f-980380ffef7a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 carciofi interi
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- 25 g di pecorino
- 1 mazzetto di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 20 g di pangrattato
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 565 kJ / 135 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 8.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tegamini di cipolle e alici
1u.
Fave al guanciale
35 Min
Carciofi romani gratinati
45 Min
Carciofi trifolati
30 Min
Alici alla Reggina
45 Min
Contorno di carciofi alla menta
1 Std. 10 Min
Funghi champignon ripieni
1sa 5 dk
Alici ripiene al Varoma
50 Min
Baccalà, patate e funghi
45 Min
Carciofi alla maremmana
40 Min
Bietole con emulsione di pomodorini
50 Min
Carciofi stufati
30 Min