![Strascinati con mollica e peperoni cruschi Strascinati con mollica e peperoni cruschi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D753FB5A-0BA1-409E-8792-FFC91FAC5D81/Derivates/d65cc1de-c82e-46e2-99c7-948d04a95868.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strascinati
- 400 g di semola di grano duro
- 270 di acqua
- 15 g di olio extravergine di oliva
Condimento
- 200 g di mollica di pane, preferibilmente di semola, a tocchetti
- 150 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di peperoni cruschi
- 1 spicchio di aglio
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4417.1 kJ / 1055 kcal
- Białko
- 23.9 g
- Węglowodany
- 108.3 g
- Tłuszcz
- 56.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 10.2 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lagane e ceci
1h
Paccheri zucca e gamberoni
50 Min
Pasta alla genovese con ossobuco alla milanese su fonduta di Parmigiano (di Maurizio Rosazza)
3 Std. 40 Min
Calzoncelli melfitani
1 godz. 40 min
Calzoncini con i ceci
2h 15min
Tortelloni alle cime di rapa
4h 30 min
Baccalà con peperoni cruschi
50 Min
Pasta e patate con provola
1h
Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave
55 min
Cavatelli di rucola con crema di ceci e cozze
1 Std. 5 Min
Pizza rustica lucana
1u. 15min
Cavatelli
1 Std. 30 Min