Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla a pezzi
- 1 peperoncino rosso piccante
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di stoccafisso, ammollato, a pezzi (vedere consigli)
- 350 g di polpa di pomodoro
- 30 g di gambo di sedano a rondelle
- 50 g di olive verdi denocciolate
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, dissalati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1005.9 kJ / 240.3 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 485.8 mg
Alternatywne przepisy
Spigole all'acqua pazza
30 Min
Carciofi ripieni
50 Min
Tegamini di cipolle e alici
1h
Baccalà alla cappuccina
55 Min
Cozze ripiene
1 Std. 30 Min
Alici alla Reggina
45 Min
Baccalà croccante con friarielli piccanti
1h
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10min
Baccalà, patate e funghi
45 Min
Alici marinate all'arancia e limone con peperoni
1h 45min
Spaghettini al cartoccio con frutti di mare
1 godz. 20 min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1h