![Pescestocco alla messinese Pescestocco alla messinese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/69F2932B-C83E-4CB5-8FAD-855A56C25A1C/Derivates/cb62823c-17db-4091-89dd-d5cf4297164a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla a pezzi
- 1 peperoncino rosso piccante
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di stoccafisso, ammollato, a pezzi (vedere consigli)
- 350 g di polpa di pomodoro
- 30 g di gambo di sedano a rondelle
- 50 g di olive verdi denocciolate
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, dissalati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1005.9 kJ / 240.3 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 485.8 mg
Alternatywne przepisy
Sarde a beccafico
35 Min
Fave al guanciale
35 Min
Coniglio alla siciliana
1 Std. 20 Min
Alici alla Reggina
45 Min
Falsomagro alla siciliana
3h 30min
Alici ripiene
50 Min
Fave in umido
1u.
Sgombri all'agro
1 Std. 45 Min
Linguine al nero di seppia
45 Min
Pollo alla romana
1 Std. 10 Min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 Std. 10 Min
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55 Min