Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 20 g szczypiorku, posiekanego
-
1
łyżeczka estragonu, świeżego, posiekanego
lub ½ łyżeczki estragonu, suszonego - 30 g oliwy z oliwek
- 20 g białego octu winnego
- ¼ łyżeczki soli
- 500 g białych szparagów
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 390 kJ / 93 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem
55 Min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1j
Szparagi z ziemniakami; Sos holenderski
45 Min
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
50 menit
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1j
Sałatka z kaszą pęczak i owocem granatu
45 Min
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50 menit
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 Min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15min
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
1j
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30 min
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 Min