Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 20 g szczypiorku, posiekanego
-
1
łyżeczka estragonu, świeżego, posiekanego
lub ½ łyżeczki estragonu, suszonego - 30 g oliwy z oliwek
- 20 g białego octu winnego
- ¼ łyżeczki soli
- 500 g białych szparagów
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 390 kJ / 93 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50 Min
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45 min
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 Min
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
1 Std.
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 Min
Sałatka z kaszą pęczak i owocem granatu
45 min
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
1 Std.
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30 Min
Sałatka z młodych ziemniaków
50 Min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15min
Tabbouleh z bobem
50 Min