Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g botwiny, tylko liście
- 50 g roszponki
- 120 - 150 g sera koziego, twardego pokrojonego na 2-2,5 cm kawałki
-
50
g oleju słonecznikowego
lub 50 g oleju ryżowego - 40 g malin, świeżych
- ½ łyżki cukru
- ½ - 1 łyżeczka musztardy Dijon
- 20 g czerwonego octu winnego
- 25 g wody mineralnej, niegazowanej
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżki orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 618.8 kJ / 147.8 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1 godz.
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 min
Sałata z sosem winegret
5 min
Malinowy winegret
72h
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 min
Sałatka z młodych ziemniaków
50 min
Sałatka z nowalijek na parze
50 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45 min
Sałatka à la nicejska z konfitowanymi żółtkami
2 godz.
Sałatka ze szparagami, młodymi ziemniakami i serem korycińskim
45 min
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
45 min
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30 min