
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 10 czarnych oliwek, bez pestek
- 200 g sera owczego (typu feta lub mizithra) pokrojonego na kawałki
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 50 g śmietany, 18% tłuszczu gęstej
- 15 g koncentratu pomidorowego
- ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 196.2 kcal / 821.2 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z oliwek
5 min
Tapenada
5 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Pasta ze szprotów i twarogu
10 min
Masło czosnkowo-oliwkowe
10 min
Meksykański twarożek wiejski
1 godz. 20 min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 min
Pasta Taramosalata
15 min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5 min
Krem z parmezanu
10 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min
Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
10 min