
Urządzenia i Akcesoria
Pasta z sera owczego
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
8 porcji
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
10 czarnych oliwek, bez pestek
-
200 g sera owczego (typu feta lub mizithra) pokrojonego na kawałki
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
50 g śmietany, 18% tłuszczu gęstej
-
15 g koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
196.2 kcal /
821.2 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
18.8 g
Węglowodany
1.2 g
Błonnik
0.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY I DIPY
14 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pomidorowa pasta z serem feta
35 min
Tuńczykowa pasta z sumakiem
15 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Dip z łososia z koperkiem
10 min
Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
10 min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Pasta rybna z suszonymi pomidorami
20 min
Pasta z tuńczyka
20 min
Pasta z łososia
5 min
Pasta z tuńczyka i jajek
20 min
Pasta z serka z rzodkiewką
5 min