![Pasta z sera owczego Pasta z sera owczego](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9bbafc0e-4f72-4f1c-b7de-8ae0f99ef2a6/Derivates/63324b5a-5f42-4d4b-9010-fc785428beb2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 10 czarnych oliwek, bez pestek
- 200 g sera owczego (typu feta lub mizithra), pokrojonego na kawałki
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 50 g śmietany, 18% tłuszczu, gęstej
- 15 g koncentratu pomidorowego
- ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 821.2 kJ / 196.2 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta karczochowa
5 Min
Sos majonezowy z pomidorami i kolendrą
20 Min
Pasta ze szprotów i twarogu
10 Min
Tuńczykowa pasta z sumakiem
15min
Tapenada z zielonych oliwek
10 Min
Pasta z tuńczyka
20 Min
Pasta rybna z suszonymi pomidorami
20 Min
Pasta z łososia
5 Min
Tapenada
5 Min
Pasta z serka z rzodkiewką
5 Min
Pomidorowa pasta z serem feta
35 Min
Pasta z oliwek
5 Min