Pasta z sera owczego

Pasta z sera owczego

4.7 57 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
8 porcji

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 10 czarnych oliwek, bez pestek
  • 200 g sera owczego (typu feta lub mizithra) pokrojonego na kawałki
  • 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 50 g śmietany, 18% tłuszczu gęstej
  • 15 g koncentratu pomidorowego
  • ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 5 g
Kalorie 821.2 kJ / 196.2 kcal
Tłuszcz 18.8 g
Błonnik 0.2 g
Węglowodany 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...