Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 10 czarnych oliwek, bez pestek
- 200 g sera owczego (typu feta lub mizithra), pokrojonego na kawałki
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 50 g śmietany, 18% tłuszczu, gęstej
- 15 g koncentratu pomidorowego
- ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 821.2 kJ / 196.2 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z kurczaka i sera feta
55 min
Tuńczykowa pasta z sumakiem
15 Min
Pasta z suszonych pomidorów z karczochami
2 godz. 10 min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1 godz. 10 min
Krem z parmezanu
10 min
Pasta z serka z rzodkiewką
5 min
Pasta z tuńczyka
20min
Pasta ze szprotów i twarogu
10 min
Dip z suszonych pomidorów
15 Min
Pasta rybna z suszonymi pomidorami
20min
Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
10 min
Pomidorowa pasta z serem feta
35min