Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie „masło”
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz.
24 porcje
Składniki
-
30 g migdałów, blanszowanych
-
65 g napoju roślinnego, niesłodzonego (patrz wskazówka)65 g napoju migdałowego, niesłodzonego
-
1 łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki octu jabłkowego
-
30 g oliwy z oliwek
-
120 g oleju kokosowego w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
50.8 mg
Białko
0.6 g
Kalorie
267.1 kJ /
63.8 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Węglowodany
0.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Napój kokosowy
10min.
Napój z nasion konopi
10min.
Napój z orzechów nerkowca
10min.
Napój migdałowy z daktylami
1hod. 20min.
Wegańskie masło z aquafabą
2hod. 25min.
Burgery z buraka
3hod. 25min.
Mąka z ciecierzycy
45min.
Weganella-wegańska mozarella
6hod. 20min.
Wegański ser
6hod. 40min.
Wegańskie bezy
2hod. 45min.
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6hod. 10min.
Chleb gryczany
1hod. 35min.