Wegańskie „masło”

Wegańskie „masło”

4.1 8 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz.
24 porcje

Składniki

  • 30 g migdałów, blanszowanych
  • 65 g napoju migdałowego, niesłodzonego
    65 g napoju roślinnego, niesłodzonego (patrz wskazówka)
  • 1 łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki octu jabłkowego
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 120 g oleju kokosowego w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 63.8 kcal / 267.1 kJ
Białko 0.6 g
Tłuszcz 6.9 g
Węglowodany 0.5 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Sód 50.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...