Wegetariański krupnik z kaszą jaglaną
TM6 TM5

Wegetariański krupnik z kaszą jaglaną

4.2 ( 895 ocen )

Składniki

  • 100 g kaszy jaglanej
  • wrząca woda do przepłukania kaszy
  • 100 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 80 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 70 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 50 g kalarepy pokrojonej na kawałki
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszone
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1200 g wody
  • 300 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
  • koperek, świeży posiekany, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
278.3 kcal / 1165 kJ
Białko
6.8 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
43.3 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
747.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy