
Urządzenia i Akcesoria
Wegetariański krupnik z kaszą jaglaną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
100 g kaszy jaglanej
-
wrząca woda do przepłukania kaszy
-
100 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
70 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
50 g kalarepy pokrojonej na kawałki
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 liście laurowe, suszone
-
4 ziarna ziela angielskiego
-
1200 g wody
-
300 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
koperek, świeży posiekany, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
278.3 kcal /
1165 kJ
Białko
6.8 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
43.3 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
747.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 godz. 15 min
Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem
30 min
Wolno gotowana zupa z warzyw korzeniowych (z osłoną noża miksującego) z pesto z orzechów nerkowca
2 godz. 20 min
Zupa jarzynowa z makaronem
45 min
Barszcz wegetariański
1 godz. 10 min
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
15 godz. 10 min
Gulasz warzywny z białą fasolą
35 min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Zupa koperkowa
45 min
Zupa ziemniaczana
1 godz.
Zupa ogórkowa
30 min