Wegetariański krupnik z kaszą jaglaną

Wegetariański krupnik z kaszą jaglaną

4.2 909 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g kaszy jaglanej
  • wrząca woda do przepłukania kaszy
  • 100 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 80 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 70 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 50 g kalarepy pokrojonej na kawałki
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1200 g wody
  • 300 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
  • koperek, świeży posiekany, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 278.3 kcal / 1165 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 43.3 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 747.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...