Urządzenia i Akcesoria
Kremowa zupa z pieczonych buraków
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
300 g czerwonych buraków średnich (2-3 szt.), nieobranych
-
1 łyżka oliwy z oliwek do skropienia buraków
-
10 g korzenia imbiru, świeżego obranego, przekrojonego na pół
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
20 g masła
-
500 g wody
-
1 kostkę bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszoną1 łyżeczkę koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
100 g soku pomarańczowego
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
241.7 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
456.9 kJ /
109.2 kcal
Tłuszcz
8.2 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
8.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Krem z topinamburu z kindziukiem
55min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1h 40min
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1h
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50min
Zupa krem z porów
30min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2h 20min
Zupa krem z groszku
40min
Zupa z białych warzyw
45min
Zupa krem z batatów i marchewek
45min