
Urządzenia i Akcesoria
Kremowa zupa z pieczonych buraków
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
czerwonych buraków średnich, nieobranych300 g
-
oliwy z oliwek do skropienia buraków1 łyżka
-
korzenia imbiru, świeżego obranego, przekrojonego na pół10 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół50 g
-
masła20 g
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżka
-
soku pomarańczowego100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
109.2 kcal /
456.9 kJ
Białko
1.4 g
Tłuszcz
8.2 g
Węglowodany
8.6 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
241.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1 godz.
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 godz. 30 min
Zupa z białych warzyw
45 min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50 min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 godz. 20 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa krem z porów
30 min