Rolada wieprzowa w kapuście z ziemniakami i sosem

Rolada wieprzowa w kapuście z ziemniakami i sosem

4.3 112 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • 900 g wody
  • 10 liści kapusty pekińskiej bez twardych części
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 450 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej, podzielonego na kawałki
  • 1 czerstwa bułka namoczona i dobrze odciśnięta
  • 2 jajka
  • 30 g bułki tartej
  • ¼ - ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 750 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 60 g koncentratu pomidorowego
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 5 - 10 g mąki pszennej
  • ½ - ¾ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • ¼ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ¼ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 661.3 mg
Białko 19.8 g
Kalorie 1792 kJ / 428 kcal
Tłuszcz 38.3 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Węglowodany 23.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...