
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos
- 150 g wody mineralnej, niegazowanej
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l) pokruszona - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka soli
- 4 łyżki białego octu winnego
- 3 łyżki musztardy
- 45 g oliwy z oliwek
Sałatka ziemniaczana
- 500 g wody
- 4 łyżki soli
- 800 g ziemniaków nieobranych, małych (ok. 3-4 cm dł.)
- 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
- 200 g czerwonej cebuli pokrojonej w półkrążki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 294.7 kcal / 1232.9 kJ
- Białko
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Sód
- 5410.7 mg