
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ziemniaczana z boczkiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
Sos
-
150 g wody mineralnej, niegazowanej
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
4 łyżki białego octu winnego
-
3 łyżki musztardy
-
45 g oliwy z oliwek
Sałatka ziemniaczana
-
500 g wody
-
4 łyżki soli
-
800 g ziemniaków nieobranych, małych (ok. 3-4 cm dł.)
-
150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
200 g czerwonej cebuli pokrojonej w półkrążki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
294.7 kcal /
1232.9 kJ
Białko
6.6 g
Tłuszcz
17.9 g
Węglowodany
27.5 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Sód
5410.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KRÓL ZIEMNIAK
11 Przepisów
Polska
Polska