Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos
- 150 g wody mineralnej, niegazowanej
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka soli
- 4 łyżki białego octu winnego
- 3 łyżki musztardy
- 45 g oliwy z oliwek
Sałatka ziemniaczana
- 500 g wody
- 4 łyżki soli
- 800 g ziemniaków, nieobranych, małych (ok. 3-4 cm dł.)
- 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 200 g czerwonej cebuli, pokrojonej w półkrążki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1232.9 kJ / 294.7 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 5410.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz poleszucki
1 godz. 15 min
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
1 godz. 10 min
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1 godz. 10 min
Sałatka z młodych ziemniaków
50min
Sałatka rosyjska z burakami
1 godz. 10 min
Dressing czosnkowy z serkiem ricotta
10 min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50min
Sałatka z serem
5 min
Sałatka ziemniaczana
50 Std.
Hekele
2h 40min
Zasmażka
10 min
Niemiecka sałatka ziemniaczana
1 godz. 40 min