Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie

Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie

4.6 62 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porcji

Składniki

  • 50 g chleba białego, pszennego, pokrojonego na kawałki
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 60 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 50 g selera naciowego pokrojonego na 5 mm kawałki
  • 70 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 2 cm kostkę
  • 50 g mleka
  • 300 g mięsa mielonego mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej mielonej
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g chudego boczku, wędzonego, w plastrach
    150 g szynki serrano, w plastrach
  • 80 - 100 g sera żółtego, w plastrach np. Gouda
  • 800 g wody

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 287.1 kcal / 1201.3 kJ
Białko 14.1 g
Tłuszcz 22.8 g
Węglowodany 5.8 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Sód 473.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...