
Urządzenia i Akcesoria
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porcji
Składniki
-
50 g chleba białego, pszennego, pokrojonego na kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
60 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g selera naciowego pokrojonego na 5 mm kawałki
-
70 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 2 cm kostkę
-
50 g mleka
-
300 g mięsa mielonego mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki
-
1 jajko
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej mielonej
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g chudego boczku, wędzonego, w plastrach
-
80 - 100 g sera żółtego, w plastrach np. Gouda
-
800 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
287.1 kcal /
1201.3 kJ
Białko
14.1 g
Tłuszcz
22.8 g
Węglowodany
5.8 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Sód
473.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYTRAWNE ROLADY
10 Przepisów
Polska
Polska