Urządzenia i Akcesoria
Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
60 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
30 g pora pokrojonego na kawałki
-
200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
500 g cielęciny bez kości, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
1000 g wody
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
1 łyżeczka lubczyku, suszonego
-
65 g kaszy jaglanej opłukanej, sparzonej wrzątkiem na sitku
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
19.3 g
Kalorie
708 kJ /
169 kcal
Tłuszcz
3.3 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
18.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pilaw cielęcy
1 godz. 45 min
Barszcz biały wielkanocny
1 godz. 10 min
Koncentrat bulionu cielęcego
1 godz. 20 min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 godz. 20 min
Krupnik
40 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 godz.
Barszcz czerwony z mięsem
1 godz. 5 min
Minestrone z kurczakiem
50 min
Zupa jarzynowa z klopsikami z cielęciny
1 godz. 45 min
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8 godz. 10 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min