Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną

Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną

4.1 177 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

  • 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 80 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 60 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 30 g pora pokrojonego na kawałki
  • 200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 500 g cielęciny bez kości, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 1000 g wody
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka lubczyku, suszonego
  • 65 g kaszy jaglanej opłukanej, sparzonej wrzątkiem na sitku
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 19.3 g
Kalorie 708 kJ / 169 kcal
Tłuszcz 3.3 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 18.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...