Urządzenia i Akcesoria
Krewetki zapiekane w sosie śmietanowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
30 g cebuli szalotki
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka brandy1 łyżeczka koniaku
-
1 łyżeczka ziaren peruwiańskiego pieprzu różowego1 łyżeczka ziaren pieprzu czerwonego
-
300 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
masło ilość do natłuszczenia naczynia do zapiekania
-
400 g krewetek tygrysich, surowych, obranych oczyszczonych (patrz wskazówka)
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 łyżki szczypiorku, świeżego posiekanego
-
2 żółtka
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
20.3 g
Kalorie
1362 kJ /
326 kcal
Tłuszcz
25.4 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 Min
Kremowe purée z cheddarem i krewetki z chili
1 Std. 10 Min
Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i koperkiem
1 Std.
Krewetki w sosie maślanym
25 Min
Krewetki i warzywa w tempurze
1 Std.
Makaron z krewetkami i cukinią
40 Min
Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili
25 Min
Makaron z krewetkami i porem (TM5, TM6)
30 Min
Chiński makaron z krewetkami i sosem czosnkowym
1 Std. 15 Min
Krewetkowy afrodyzjak
30 Min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 Min
Risotto z krewetkami
45 Min