
Urządzenia i Akcesoria
Krewetki zapiekane w sosie śmietanowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
30 g cebuli szalotki
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka koniaku
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu czerwonego
-
300 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
masło ilość do natłuszczenia naczynia do zapiekania
-
400 g krewetek tygrysich, surowych, obranych oczyszczonych (patrz wskazówka)
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 łyżki szczypiorku, świeżego posiekanego
-
2 żółtka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
326 kcal /
1362 kJ
Białko
20.3 g
Tłuszcz
25.4 g
Węglowodany
4 g