
Urządzenia i Akcesoria
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
30 g szalotki
-
150 g czerwonego wina
-
300 g marchewki pokrojonej w słupki (1 x 7 cm)
-
1 polędwica wieprzowa (500 g, Ø 6 cm)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
130 g wody
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
8 owoców jałowca
-
25 g dżemu wiśniowego
-
20 g masła, niesolonego
-
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
250 kcal /
1047 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
11 g
Błonnik
2.5 g