
Wersje kompatybilne
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g szalotki
- 150 g czerwonego wina
- 300 g marchewki pokrojonej w słupki (1 x 7 cm)
- 1 polędwica wieprzowa (500 g, Ø 6 cm)
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 130 g wody
-
½
łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub ½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l) - 8 owoców jałowca
-
25
g dżemu wiśniowego
lub 25 g dżemu z czerwonych owoców jagodowych - 20 g masła, niesolonego
- 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 250 kcal / 1047 kJ
- Białko
- 29 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 11 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 godz.
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 godz. 15 min
Polędwica w sosie musztardowym
1 godz. 30 min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 godz. 10 min
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
4 godz. 55 min
Polędwica wołowa z warzywami
1 godz. 50 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
45 min
Polędwica wieprzowa z kapustą kiszoną i purée ziemniaczanym
1 godz. 10 min