Zupa z soczewicy z kiełbasą
TM5 TM6

Zupa z soczewicy z kiełbasą

4.6 (181 ocen)

Składniki

  • 150 g zielonej soczewicy, suszonej
  • 1200 g wody
  • 120 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 100 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • ½ łyżeczki soli
  • 3 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 3 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 200 g kiełbasy, pokrojonej w plastry (np. Frankfurterki lub Chorizo)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1453.8 kJ / 347.5 kcal
Białko
18.9 g
Węglowodany
40.5 g
Tłuszcz
13 g
Błonnik
6.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy