Urządzenia i Akcesoria
Zupa z soczewicy z kiełbasą
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 8 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
150 g zielonej soczewicy, suszonej
-
1200 g wody
-
120 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
100 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
1 łyżka białego octu winnego
-
½ łyżeczki soli
-
3 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)3 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g kiełbasy pokrojonej w plastry (np. Frankfurterki lub Chorizo)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
18.9 g
Kalorie
1453.8 kJ /
347.5 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
6.8 g
Węglowodany
40.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GORĄCE ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 min
Zupa grochowa z chorizo
45 min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 godz. 15 min
Zupa caldo verde
45 min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45 min
Minestrone z kurczakiem
50 min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min
Kartoflanka
55 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Toskańska zupa fasolowa
50 min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min