
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g zielonej soczewicy, suszonej
- 1200 g wody
- 120 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 100 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 1 łyżka białego octu winnego
- ½ łyżeczki soli
-
3
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 3 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 200 g kiełbasy, pokrojonej w plastry (np. Frankfurterki lub Chorizo)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1297 kJ / 310 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 10.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz soczewicowo-dyniowy
1h
Minestrone z kurczakiem
50min
Toskańska zupa fasolowa
50min
Zupa z jarmużem i indykiem
50min
Gulasz ziemniaczany
1h 10min
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50min
Zupa pomidorowa z ciecierzycą i kaftami
45min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45min
Zupa z czerwoną soczewicą
50min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40min