Urządzenia i Akcesoria
Kotlety imbirowe z kurczaka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
5 g kolendry, świeżej
-
30 g cebuli dymki tylko biała część, przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
500 g udek z kurczaka, bez skóry i kości pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
2 łyżki sosu sojowego
-
1 szczypta soli
-
1 jajko
-
15 g bułki tartej
-
tajski sos chili słodko-pikantny, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
23.8 g
Kalorie
996 kJ /
238 kcal
Tłuszcz
14.1 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
4.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Śródziemnomorskie skrzydełka z ziołowo-pomarańczowym ryżem
1 godz.
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą i ryżem
45 min
Mizza (pizza na mięsnym spodzie)
1 godz. 55 min
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
30 min
Sandwich z orientalnymi pulpecikami z indyka
1 godz. 10 min
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1 godz.
Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy
45 min
Kurczak cajun i purée z batatów
25 min
Tajskie pulpeciki z ryżem
45 min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min
Indyjski kurczak w jogurcie
1 godz.
Kurczak generała Tso
40 min