Toskańska zupa fasolowa

Toskańska zupa fasolowa

4.7 265 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego
  • 2 gałązki tymianku, świeżego
  • 70 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 150 g boczku, tłustego, w plastrach pokrojonego w 1 cm kostkę
    150 g pancetty, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 80 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 150 g marchewki pokrojonej w 1 cm kostkę
  • 100 g cukinii pokrojonej w 1 cm kostkę
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 300 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
  • 300 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej
  • 300 g fasoli cannelini, z puszki odsączonej
  • 300 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka suszonych płatków chili

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 366.6 kcal / 1534.7 kJ
Białko 21.6 g
Tłuszcz 17.7 g
Węglowodany 32.5 g
Błonnik 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...