
Urządzenia i Akcesoria
Toskańska zupa fasolowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego
-
2 gałązki tymianku, świeżego
-
70 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
150 g boczku, tłustego, w plastrach pokrojonego w 1 cm kostkę
-
80 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
150 g marchewki pokrojonej w 1 cm kostkę
-
100 g cukinii pokrojonej w 1 cm kostkę
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
300 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
300 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej
-
300 g fasoli cannelini, z puszki odsączonej
-
300 g wody
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka suszonych płatków chili
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
366.6 kcal /
1534.7 kJ
Białko
21.6 g
Tłuszcz
17.7 g
Węglowodany
32.5 g
Błonnik
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NIEDZIELNY WŁOSKI LUNCH
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 godz. 15 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45 min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 min
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8 godz. 10 min
Krupnik z grzybami
45 min
Kapuśniak
50 min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min