Urządzenia i Akcesoria
Toskańska zupa fasolowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego
-
2 gałązki tymianku, świeżego
-
70 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
150 g pancetty, pokrojonego w 1 cm kostkę150 g boczku, tłustego, w plastrach pokrojonego w 1 cm kostkę
-
80 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
150 g marchewki pokrojonej w 1 cm kostkę
-
100 g cukinii pokrojonej w 1 cm kostkę
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
300 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
300 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej
-
300 g fasoli cannelini, z puszki odsączonej
-
300 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka suszonych płatków chili
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
21.6 g
Kalorie
1534.7 kJ /
366.6 kcal
Tłuszcz
17.7 g
Błonnik
12 g
Węglowodany
32.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NIEDZIELNY WŁOSKI LUNCH
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gaskońska zupa garbure z tofu
50min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50min
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
35min
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8h 10min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40min
Barszcz ukraiński
1h 35min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45min
Zupa z czerwoną soczewicą
45min
Krupnik z grzybami
45min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45min
Kapuśniak
50min