Urządzenia i Akcesoria
Zupa szpinakowa z batatami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
100 g liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych (patrz wskazówka)
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
60 g kaszy jęczmiennej
-
100 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 1 cm plastry
-
1 szczyptę gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g batata pokrojonego w 2 cm kostkę
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
27 g
Kalorie
2524 kJ /
603 kcal
Tłuszcz
34 g
Błonnik
5.5 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JESIENNE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zielona zupa minestrone
40 min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki
40 min
Zupa z kapusty z pulpetami z kurczaka
45 min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40 min
Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)
40 min
Zupa z jarmużem i indykiem
50 min
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
35 min
Prosta i uniwersalna zupa z kawałkami warzyw
50 min
Barszcz wegetariański
1 godz. 10 min
Gulasz warzywny z białą fasolą
35 min
Zupa ziemniaczana
1 godz.