Zupa szpinakowa z batatami
TM6 TM5

Zupa szpinakowa z batatami

4.6 (546 ocen)

Składniki

  • 100 g liści szpinaku, mrożonych, uprzednio rozmrożonych (patrz wskazówka)
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 60 g kaszy jęczmiennej
  • 100 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej, pokrojonej w 1 cm plastry
  • 1 szczyptę gałki muszkatołowej, mielonej
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g batata, pokrojonego w 2 cm kostkę
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2524 kJ / 603 kcal
Białko
27 g
Węglowodany
47 g
Tłuszcz
34 g
Błonnik
5.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy