Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla rossa, in quarti
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di radicchio rosso di Verona a listarelle
- 50 g di uvetta, precedentemente ammollata in acqua e ben strizzata
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 8 fette di lonza di maiale
- 16 fette pancetta coppata
-
8
fette di scamorza
lub 8 fette di scamorza affumicata - 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1176 kJ / 281 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 76.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Involtini di carne al Varoma
40 min
Lonza di maiale farcita e verdure al vapore
1 Std. 30 Min
"Uccellini scappati"
40 min
Rotoli di tacchino al Gorgonzola
1 Std. 5 Min
Involtini di pollo all'arancia
1 Std. 30 Min
Involtini di pollo con pesto di pomodori secchi
50 min
Scaloppine agli asparagi
1h
Spezzatino di tacchino e pancetta con porri
45min
Involtini di pancetta, pollo e scamorza
40 min
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1h
Vitello ai funghi porcini con salsa aromatica
55min
Polpette alla mortadella
40 min