Wersje kompatybilne
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Muffiny
- 100 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 200 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 80 g migdałów, ze skórką
- 250 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 150 g mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 18 pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
Kremowy sos serowy
- 100 g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 280 g mleka
- 160 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 20 g skrobi kukurydzianej
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
- papryka wędzona, mielona, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 2819 kJ / 673 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min
Pizzowe muffiny
1h 50min
Muffinki brokułowe z szynką
1j
Batony warzywno-serowe
1j
Wytrawna halloweenowa tarta dyniowa
2j
Muffinki pomidorowe z serem feta
40 min
Frittata z cukinią
55 Min
Muffiny z łososiem i koperkiem z Varomy
45 Min
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2j 30 menit
Muffiny warzywno-jajeczne z serem
2j
Focaccia z brokułami i anchois
2h 15 min
Wytrawne muffiny cukiniowe
1h 10 min