Urządzenia i Akcesoria
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk
Składniki
Muffiny
-
100 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
200 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
80 g migdałów, ze skórką
-
250 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
150 g mleka
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
18 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
Kremowy sos serowy
-
100 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
280 g mleka
-
160 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
20 g skrobi kukurydzianej
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
papryka wędzona, mielona do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
22 g
Kalorie
2819 kJ /
673 kcal
Tłuszcz
46 g
Błonnik
4.3 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA WEGE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 godz.
Muffinki pomidorowe z serem feta
40 min
Muffinki brokułowe z szynką
1 godz.
Wytrawne muffiny cukiniowe
1 godz. 10 min
Muffiny z łososiem i koperkiem z Varomy
45 min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 min
Frittata cukiniowa
40 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Muffiny warzywno-jajeczne z serem
2 godz.
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe z czerwonym pesto
2 godz. 25 min
Wytrawne muffinki warzywne z serem (BLW, dla dzieci)
45 min