
Urządzenia i Akcesoria
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk
Składniki
Muffiny
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia100 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki200 g
-
migdałów, ze skórką80 g
-
mąki pszennej250 g
-
jajka2
-
mleka150 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół18
Kremowy sos serowy
-
sera ementaler pokrojonego na kawałki100 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki40 g
-
mleka280 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu160 g
-
skrobi kukurydzianej20 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
papryki wędzonej, mielonej½ łyżeczki
-
papryka wędzona, mielona do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
673 kcal /
2819 kJ
Białko
22 g
Tłuszcz
46 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
4.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA WEGE
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min
Frittata cukiniowa
40 min
Muffinki pomidorowe z serem feta
40 min
Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami
1 godz. 45 min
Wytrawne muffiny cukiniowe
1 godz. 10 min
Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
55 min
Gofry szpinakowe z kremem z gorgonzoli, winogronami i orzechami
55 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 min
Muffiny warzywno-jajeczne z serem
2 godz.
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z nasionami chia
1 godz. 15 min