Urządzenia i Akcesoria
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
50 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
1 cebula przekrojona na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oleju
-
250 g pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
-
450 g wody
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu lub 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu i 100 g mleka
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¾ łyżeczki soli
-
300 g makaronu, suchego, typu penne
-
75 - 125 g liści szpinaku baby, świeżych (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
21 g
Kalorie
2180 kJ /
521 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
5.7 g
Węglowodany
57 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® NA BIWAKU
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron w śmietanowym sosie pieczarkowym; Babka marmurkowa z Varomy
2 godz. 10 min
Bolognese z kalafiorem
55 min
Makaron z serem feta i pomidorami
40 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM5, TM6)
40 min
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
35 min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM5, TM6)
40 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Zapiekanka z szynką i brokułem
1 godz. 10 min
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, papryką i kiełbasą
1 godz.