Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 50 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
- 1 cebula, przekrojona na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oleju
- 250 g pieczarek, przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
- 450 g wody
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu lub 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu i 100 g mleka
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ¾ łyżeczki soli
- 300 g makaronu, suchego, typu penne
- 75 - 125 g liści szpinaku baby, świeżych (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2180 kJ / 521 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 5.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potrawka warzywna z ryżem
30 min
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
35 Min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Bolognese z kalafiorem
55 Min
Zapiekanka z szynką i brokułem
1u. 10min
Zapiekanka makaronowa
45 min
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, papryką i kiełbasą
1 Std.
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi
40 Min
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
35 Min
Makaron z serem feta i pomidorami
40 Min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym
35 Min
Lasagne z kurczakiem i szpinakiem
1h 45min