
Urządzenia i Akcesoria
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
ząbki czosnku2
-
cebuli20 g
-
czerwonej papryczki chili, świeżej pokrojonej na kawałki10 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 - 450 g
-
soli½ łyżeczki
-
octu balsamicznego5 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 4 cm kawałki450 - 500 g
-
liści bazylii, świeżych10 - 15
-
kiełków słonecznika20 - 30 g
-
granatu miąższu owocu50 g
-
orzeszków piniowych (opcjonalnie)20 - 30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
76 kcal /
321 kJ
Białko
3.1 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
11.8 g
Błonnik
4.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (700-1200 g)
45 min
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25 min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25 min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (200-300 g)
25 min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35 min
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15 min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20 min
Warzywa gotowane na parze
35 min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 min
Kalafior z purée z groszku
40 min