Urządzenia i Akcesoria
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
20 g cebuli
-
10 g czerwonej papryczki chili, świeżej pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
400 - 450 g krojonych pomidorów, z puszki
-
½ łyżeczki soli
-
5 g octu balsamicznego
-
450 - 500 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 4 cm kawałki
-
10 - 15 liści bazylii, świeżych
-
20 - 30 g kiełków słonecznika
-
50 g granatu miąższu owocu
-
20 - 30 g orzeszków piniowych (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.1 g
Kalorie
321 kJ /
76 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
4.6 g
Węglowodany
11.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (200-300 g)
25min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20min
Warzywa gotowane na parze
35min
Parowane warzywa z parmezanowym dipem
35min
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1h
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50min
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40min
Jajka sadzone na parze
15min