Cytrynowa brukselka

Cytrynowa brukselka

4.4 262 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 500 g wody
  • 300 g brukselki świeżej, przekrojonej na pół (patrz wskazówka)
  • 30 g masła
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • pieprz czarny, świeżo mielony do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 217.4 kcal / 909.5 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 20.2 g
Węglowodany 8.4 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...