Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowa brukselka
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
300 g brukselki świeżej, przekrojonej na pół (patrz wskazówka)
-
30 g masła
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
pieprz czarny, świeżo mielony do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.5 g
Kalorie
909.5 kJ /
217.4 kcal
Tłuszcz
20.2 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
8.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 min
Rumienienie bakłażana
30 min
Topinambur po prowansalsku
50 min
Groszek po francusku
55 min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 min
Kalafior z purée z groszku
40 min
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40 min
Brokuł z mleczkiem kokosowym
35 min
Zupa brukselkowo-serowa
35 min
Duszony szpinak
15 min