
Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowa brukselka
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
300 g brukselki świeżej, przekrojonej na pół (patrz wskazówka)
-
30 g masła
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
pieprz czarny, świeżo mielony do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
217.4 kcal /
909.5 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
20.2 g
Węglowodany
8.4 g
Błonnik
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gotowanie na parze zielonego groszku (600 g)
25 min
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25 min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 min
Cykoria zapiekana w cieście francuskim
1 godz. 5 min
Rumienienie bakłażana
30 min
Brokuł z mleczkiem kokosowym
35 min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 min
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40 min
Kalafior z purée z groszku
40 min
Pieczarki duszone ze śmietaną
30 min
Duszony szpinak
15 min