Urządzenia i Akcesoria
Stroganow z pieczarek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
600 g pieczarek pokrojonych w 3-4 mm plastry
-
40 g białego wina, wytrawnego
-
40 g koncentratu pomidorowego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
20 g musztardy Dijon
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
10 g skrobi ziemniaczanej10 g skrobi kukurydzianej
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
386.8 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
922.8 kJ /
220.6 kcal
Tłuszcz
16.2 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Węglowodany
14.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegetariański gulasz z kapustą włoską, fasolą i pęczakiem
50 min
Cukinia w pomidorach
25 min
Wegetariański gulasz z tofu
30 min
Kalarepa à la ryba po grecku
50 min
Grecki gulasz ziemniaczany
45 min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1 godz. 10 min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 min
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 min
Gulasz warzywny z białą fasolą
35 min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.
Pasztet pieczarkowy
2 godz. 50 min