
Urządzenia i Akcesoria
Stroganow z pieczarek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
masła pokrojonego na kawałki30 g
-
pieczarek pokrojonych w 3-4 mm plastry600 g
-
białego wina, wytrawnego40 g
-
koncentratu pomidorowego40 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
musztardy Dijon20 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
skrobi kukurydzianej10 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
220.6 kcal /
922.8 kJ
Białko
6.6 g
Tłuszcz
16.2 g
Węglowodany
14.5 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Sód
386.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 min
Wegetariańskie chili
1 godz. 5 min
Pasztet pieczarkowy
2 godz. 50 min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 min
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30 min
Wegańskie „flaczki” z boczniaków
40 min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1 godz. 10 min
Kalarepa à la ryba po grecku
50 min
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 min
Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
50 min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 min