Curry de légumes à la semoule (sous-vide)

Curry de légumes à la semoule (sous-vide)

3.3 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 portions

Składniki

  • le zeste d'un citron vert
  • 1650 g d'eau
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 150 g de semoule de blé dur
  • 10 g de jus de citron
  • 2 c. à café d'huile de noix de coco
  • 1 c. à café bombée de curry en poudre
  • 50 g de crème de soja "cuisine"
  • 50 g de tofu soyeux
  • 100 g de tofu ferme coupé en dés
  • 1 gousse d'ail
  • 30 g d'oignon rouge coupé en morceaux (1 cm)
  • 200 g de carottes coupées en rondelles
  • 200 g de courgette coupée en cubes (1 cm)
  • 2 c. à café de noix de coco râpée pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 314.5 mg
Białko 20 g
Kalorie 2096 kJ / 496.5 kcal
Tłuszcz 16.5 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 66 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...