Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon (100 g), pelé et coupé en quatre
- 1 gousse d'ail, pelée et dégermée
- 1 brin de romarin frais
- 2 brins de thym frais
- 30 g d'huile d'olive
- 1000 g de poulpe, nettoyé et coupé en morceaux
- 300 g tomates cocktail, coupées en deux
- 1 pincée de paprika
- 1 c. à soupe bombée de concentré de tomate
- 2 feuilles de laurier frais
- du sel
- du poivre moulu
- ½ bouquet de menthe fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1072 kJ / 254 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seiche à l'ail et à la coriandre
1 Std. 15 Min
Poulpe mariné
7 godz. 5 min
Seiches marinées à l'huile d'olive et au citron
35 Min
Ragoût de poulpe méditerranéen
1h 35 min
Korma d'agneau
13h 50min
Linguine à l'encre de seiche aux fruits de mer
50 dk
Encornets sautés à l'ail et au chorizo
20 Min
Ragoût de langouste
1h 35 min
Calamars farcis comme en Algarve
1sa 10 dk
Calamars vapeur à la catalane
35 Min
Risotto au calamar
1 Std. 30 Min
Calamars aux tomates, poivrons et paprika
45 Min