Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La compotée de rhubarbe
- 100 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 500 g de rhubarbe, pelée et en morceaux
La chantilly
- 400 g de crème liquide entière, bien froide
- 40 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe de mascarpone, bien froid
- 100 g de meringues
- 250 g de fraises fraîches, en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2619 kJ / 626 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 33 g
Alternatywne przepisy
Tiramisu fraise rhubarbe
2h 35min
Fontainebleau et coulis de fraises
5h 10 min
Bûche mandarine-sarrasin
13h 15min
Rhubarbe en sabayon anisé, fraises au sucre
30min
Carré aux fraises
13h 15min
Gratin fraise-rhubarbe
25 min
Dacquoise aux framboises
2 Std.
Parfait glacé rhubarbe et coulis de fraises
3h 35min
Mille-feuille express framboise-citron
30min
Bavarois cerise-pistache
6 Std. 30 Min
Tarte meringuée fraise-rhubarbe
2 Std.
Tiramisu fraise rhubarbe en verrines
2 Std. 30 Min