Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de bigorneaux
- 1500 g d'eau
- 1 c. à soupe de gros sel
- 1 gousse d'ail
- 1 brin de persil frais, équeuté
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 644.8 kJ / 152.5 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 0.3 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 1654.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beurre blanc
25 Min
Matelote de roussette au vin rouge
1 Std. 30 Min
Bulots au court-bouillon
2h
Moules à la bretonne
55min
Langoustines vapeur, mayonnaise au safran
50 min
La cuisson des langoustines
40 Min
Pommes vapeur (200-400 g)
20 min
Palourdes au cidre
35 Min
Dos de cabillaud sous-vide, écrasé de pommes de terre
1h 50min
Palourdes et amandes farcies
40 Min
Papillotes de maquereau à la moutarde
25 Min
Moules farcies au beurre d'ail
35 Min