Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mus malinowy
-
250
g malin, świeżych
lub 250 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych -
20
g syropu z agawy
lub 20 g miodu, płynnego - 1 szczypta cynamonu, mielonego
Placki dyniowe
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 500 g miąższu dyni, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 2 jajka, rozm. M
- 60 g jogurtu greckiego
- 130 g mąki orkiszowej razowej, Melvit
- 2 - 3 szczypty cynamonu, mielonego
- ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka soli
- olej rzepakowy, ilość do smażenia placków
- mięta, świeża, tylko liście, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 416.6 kJ / 99.5 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Różowe pancakes z serkiem waniliowym
45 min
Bezglutenowe placuszki bananowe
25 min
Sorbet z cukinii i cytryny
8h 10min
Placki z dyni i kurczaka
40 min
Penne z dynią i szynką
40 min
Różowy budyń z komosy ryżowej, wiśni i napoju migdałowego
1h
Placki dyniowe z ricottą
30 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Konfitura z dyni
40 min
Hummus z dyni
1h
Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
2h
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2h 30 min