
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne placki dyniowe z musem malinowym
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 45 min
16 sztuk
Składniki
Mus malinowy
-
malin, świeżych250 g
-
syropu z agawy20 g
-
cynamonu, mielonego1 szczypta
Placki dyniowe
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
miąższu dyni pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)500 g
-
jajka rozm. M2
-
jogurtu greckiego60 g
-
mąki orkiszowej razowej Melvit130 g
-
cynamonu, mielonego2 - 3 szczypty
-
imbiru, suszonego, mielonego¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
soli1 łyżeczka
-
olej rzepakowy ilość do smażenia placków
-
mięta, świeża tylko liście, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
99.5 kcal /
416.6 kJ
Białko
3.6 g
Tłuszcz
5.3 g
Węglowodany
11.4 g
Błonnik
2.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min
Drożdżowe ciasto dyniowe
2 godz. 15 min
Placki z dyni i kurczaka
40 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min
Tarta dyniowa
3 godz. 15 min
Placki dyniowe z ricottą
30 min
Racuchy owsiane z ananasem i sosem bananowo-orzechowym
1 godz. 20 min
Halloweenowe ciasto dyniowe
2 godz. 10 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Chłodnik z sałaty z marynowaną rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki
25 min
Placki warzywne z botwinką
30 min
Placki z cukinii i kukurydzy z domową ricottą
1 godz. 10 min