Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne placki dyniowe z musem malinowym
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 45 min
16 sztuk
Składniki
Mus malinowy
-
250 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych250 g malin, świeżych
-
20 g miodu, płynnego20 g syropu z agawy
-
1 szczypta cynamonu, mielonego
Placki dyniowe
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
500 g miąższu dyni pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
2 jajka rozm. M
-
60 g jogurtu greckiego
-
130 g mąki orkiszowej, razowej Melvit
-
2 - 3 szczypty cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
olej rzepakowy ilość do smażenia placków
-
mięta, świeża tylko liście, ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3.6 g
Kalorie
416.6 kJ /
99.5 kcal
Tłuszcz
5.3 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
11.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Clafoutis z rabarbarem
50 min
Placki warzywne z botwinką
30 min
Purée dyniowe z ziemniakami i pomarańczą
35 min
Omlet z cukinią (dla dzieci)
20 min
Chutney truskawkowo-jabłkowy z zielonym pieprzem
1 godz.
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
20 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Placki dyniowe z ricottą
30 min
Hummus z dyni
1 godz.
Placki z dyni i kurczaka
40 min
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym
1 godz.
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min