Urządzenia i Akcesoria
Placki ryżowe z musem jabłkowym
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 50 min
16 sztuk
Składniki
-
2 jajka
-
400 g mleka kokosowego
-
270 - 300 g mąki ryżowej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
80 g ksylitolu
-
500 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
olej kokosowy ilość do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
34.3 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
630.4 kJ /
150.6 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
20.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
FIT DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
1 godz. 25 min
Bezglutenowe placuszki bananowe
25 min
Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym
50 min
Omlet na mące kokosowej
20 min
Kukurydziany biszkopt z owocami
1 godz.
Racuchy owsiane z ananasem i sosem bananowo-orzechowym
1 godz. 20 min
Gofry owsiane
45 min
Tajskie naleśniki ryżowo-kokosowe
55 min
Placki z mąki kokosowej
30 min
Bezglutenowe owsiane placki na domowym napoju z orzeszków ziemnych
8 godz. 55 min
Placki jaglane z jabłkami
30 min
Naleśniki na mleku kokosowym (bez cukru)
1 godz. 45 min