Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 jajka
- 400 g mleka kokosowego
- 270 - 300 g mąki ryżowej
-
1
łyżeczka proszku do pieczenia
lub 1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- 80 g ksylitolu
- 500 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- olej kokosowy, ilość do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 630.4 kJ / 150.6 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 20.7 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 34.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tajskie naleśniki ryżowo-kokosowe
55 min
Placki jaglane z jabłkami
30min
Bananowe kulki mocy
20min
Bezglutenowe placuszki bananowe
25min
Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym
50min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 Std. 45 Min
Naleśniki na mleku kokosowym (bez cukru)
1 Std. 45 Min
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
1h 25min
Placki gryczane bez laktozy
35 min
Placki z amarantusa i banana
55 min
Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego
30min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50min