
Urządzenia i Akcesoria
Sos pietruszkowy (persillade)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
2 porcje
Składniki
-
ząbki czosnku1 - 2
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście30 - 40 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
soli½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
236 kcal /
988.1 kJ
Białko
1.2 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
3.5 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY NA WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Papryka po włosku
40 min
Czerwone pesto z suszonych pomidorów
5 min
Sos bazyliowo-musztardowy
20 min
Sos cytrynowy
20 min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1 godz. 10 min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1 godz.
Sos neapolitański
1 godz.
Masło ziołowe
15 min
Masło pietruszkowe
10 min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 min
Duszony szpinak
15 min
Zupa krem ze szparagów
45 min