Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
16 sztuk
Składniki
Jabłka w aromatycznym syropie
-
1000 g wody
-
3 laski cynamonu przełamane na pół
-
2 laski wanilii przekrojone wzdłuż na pół
-
250 g cukru kokosowego
-
400 g jabłek, zielonych np. Granny Smith, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
Bezglutenowe placki
-
100 g ryżu brązowego
-
100 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
180 - 200 g bananów (2 szt.), pokrojonych na kawałki
-
1 jajko
-
300 g napoju roślinnego np. migdałowego, sojowego lub ryżowego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
olej do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
69.3 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
643.8 kJ /
153.3 kcal
Tłuszcz
1.9 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
31.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PLACKI I NALEŚNIKI CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowe placuszki bananowe
25 min
Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym
50 min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 godz. 45 min
Naleśniki z mąki ryżowej
35 min
Placki gryczane bez laktozy
35 min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 godz. 30 min
Faworki bezglutenowe
1 godz. 15 min
Placki ryżowe z musem jabłkowym
50 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 godz. 30 min
Bezglutenowe owsiane placki na domowym napoju z orzeszków ziemnych
8 godz. 55 min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min