
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
16 sztuk
Składniki
Jabłka w aromatycznym syropie
-
1000 g wody
-
3 laski cynamonu przełamane na pół
-
2 laski wanilii przekrojone wzdłuż na pół
-
250 g cukru kokosowego
-
400 g jabłek, zielonych np. Granny Smith, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
Bezglutenowe placki
-
100 g ryżu brązowego
-
100 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
180 - 200 g bananów (2 szt.), pokrojonych na kawałki
-
1 jajko
-
300 g napoju roślinnego np. migdałowego, sojowego lub ryżowego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
olej do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
153.3 kcal /
643.8 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
1.9 g
Węglowodany
31.2 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
69.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PLACKI I NALEŚNIKI CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska