Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie

Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie

3.7 65 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
16 sztuk

Składniki

Jabłka w aromatycznym syropie
  • 1000 g wody
  • 3 laski cynamonu przełamane na pół
  • 2 laski wanilii przekrojone wzdłuż na pół
  • 250 g cukru kokosowego
  • 400 g jabłek, zielonych np. Granny Smith, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
Bezglutenowe placki
  • 100 g ryżu brązowego
  • 100 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 180 - 200 g bananów (2 szt.), pokrojonych na kawałki
  • 1 jajko
  • 300 g napoju roślinnego np. migdałowego, sojowego lub ryżowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • olej do smażenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 153.3 kcal / 643.8 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 1.9 g
Węglowodany 31.2 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 69.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...