
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód pizzy
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 130 g wody
- 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 35 g mąki ryżowej, białej, bezglutenowej
- 130 g miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba, Schär Mix B®
- ½ łyżeczki soli
Dodatki
- 150 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta oregano, suszonego, pokrojonego na kawałki
- 100 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- 15 - 20 g oliwek, bez pestek, pokrojonych w plastry
- 30 g pieczarek marynowanych, przekrojonych na pół
- 50 - 60 g kiełbasek, bezglutenowych, np. frankfurterek lub kabanosów, pokrojonych w plastry
- 1 łyżka oliwa z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 4688 kJ / 1120 kcal
- Białko
- 32.2 g
- Węglowodany
- 138.4 g
- Tłuszcz
- 52.6 g
- Błonnik
- 11.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2h 25 min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2h 30min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1h 30min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2h 45min
Bezglutenowy chleb tostowy
15 godz.
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3h 10 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10min
Bezglutenowy chlebek arabski
1h 50 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2h 45min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Bezglutenowy spód do tarty
35min
Focaccia (bez glutenu)
1h