Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 10 g oleju
- 3 goździki
- 1 - 2 szczypty kolendry, mielonej
- 1 łyżeczka kminku, mielonego
- 1 płaska łyżeczka soli
- 140 g brązowego cukru
- 80 g czerwonego octu winnego
- Wartości odżywcze
- na 100 gram
- Kalorie
- 822.2 kJ / 196.5 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 539.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chutney z mango
40min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2 Std. 20 Min
Kremowe aïoli na żółtkach
10 min
Sos Mojo Amarillo
45min
Chutney śliwkowy
1 Std.
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 Std. 20 Min
Sos barbecue z whisky
50min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1h 40min
Chutney z jabłek
1h 20min
Tapenada
5 min
Chutney z czerwonej cebuli
24h