Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)

Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)

4.0 69 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
40 sztuk

Składniki

  • 75 g mąki ryżowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 75 g mąki kukurydzianej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 75 g skrobi ziemniaczanej
  • 100 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 30 g wody zimnej
  • 2 jajka
  • 1 szczyptę soli
  • sól morska do oprószenia ciasteczek

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 40.3 kcal / 168.2 kJ
Białko 0.3 g
Tłuszcz 2.2 g
Węglowodany 4.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...