Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g mąki ryżowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 75 g mąki kukurydzianej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 75 g skrobi ziemniaczanej
- 100 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 30 g wody, zimnej
- 2 jajka
- 1 szczyptę soli
- sól morska, do oprószenia ciasteczek
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 168.2 kJ / 40.3 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia (bez glutenu)
1óra
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3h 10min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 Min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2óra 30p
Bagietka bezglutenowa
1 Std. 45 Min
Bezglutenowy spód do tarty
35p
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 Min
Mazurek bezglutenowy
2h 15 min
Bezglutenowy chlebek arabski
1 Std. 50 Min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2óra 25p
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1óra 30p
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2hod. 50min