Wielkanocna pascha z pistacjami
TM6 TM5

Wielkanocna pascha z pistacjami

3.2 (96 ocen)

Składniki

  • 100 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych
  • 120 g cukru
  • ½ laski wanilii
  • 6 żółtek
  • 200 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1000 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
  • 2 łyżki skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
  • 1 łyżka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
  • 100 g bakalii, np. żurawina, rodzynki, pokrojone suszone morele

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1216.3 kJ / 290.7 kcal
Białko
9.6 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcz
21.7 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Błonnik
1.3 g
Sód
236.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy