Wielkanocna pascha z pistacjami
TM5 TM6

Wielkanocna pascha z pistacjami

5.0 (2 oceny)

Składniki

  • 50 g orzechów pistacjowych, solonych, łuskanych, bez skórki
  • 20 g orzechów włoskich, łuskanych, bez skórki
  • 60 g cukru
  • 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 1000 g twarogu, tłustego, mielonego, pokrojonego na kawałki
  • 6 żółtek
  • 1 laska wanilii
  • 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • skórka otarta z pomarańczy, ekologiczna, bez białych błonek
  • skórka otarta z cytryny, ekologiczna, bez białych błonek
  • 1 płaska łyżeczka soli morskiej, w płatkach
  • 100 g bakalii, pokrojonych na kawałki, np. rodzynki, żurawina, suszone morele

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1287 kJ / 307 kcal
Białko
5.3 g
Węglowodany
11.5 g
Tłuszcz
27.6 g
Cholesterol
166 mg
Błonnik
1.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie