
Urządzenia i Akcesoria
Wielkanocna pascha z pistacjami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz.
16 porcji
Składniki
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych100 g
-
cukru120 g
-
laski wanilii½
-
żółtek6
-
masła pokrojonego na kawałki200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki1000 g
-
skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo)2 łyżki
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)1 łyżka
-
bakalii np. żurawina, rodzynki, pokrojone suszone morele100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
290.7 kcal /
1216.3 kJ
Białko
9.6 g
Tłuszcz
21.7 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Sód
236.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kokosowy chłodnik z awokado
15 min
Tiramisu
5 godz. 25 min
Cytrynowe tiramisu
6 godz. 25 min
Cebulowe serniczki z ricotty z Varomy
1 godz.
Mazurek różany
1 godz. 40 min
Deser makowy
26 godz. 45 min
Pascha Wielkanocna
12 godz. 30 min
Kutia
24 godz. 50 min
Mroźne ciasto kokosowe
5 godz. 15 min
Timbale cytrynowe z sosem malinowym
2 godz. 20 min
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5 godz.
Sernik tiramisu
12 godz. 15 min