Wielkanocna pascha z pistacjami
TM6 TM5

Wielkanocna pascha z pistacjami

3.2 (88 ocen)

Składniki

  • 50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych
  • 20 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 60 g cukru
  • 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 1000 g twarogu, półtłustego, mielonego, pokrojonego na kawałki
  • 6 żółtek
  • 1 laska wanilii
  • 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • skórka otarta z 1 pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek
  • skórka otarta z 1 cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
  • 1 płaska łyżeczka soli morskiej, w płatkach
    lub ½ płaskiej łyżeczki soli
  • 100 g bakalii, pokrojonych na kawałki, np. rodzynki, żurawina, suszone morele

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1502.7 kJ / 359.2 kcal
Białko
8.2 g
Węglowodany
12.5 g
Tłuszcz
31.6 g
Tłuszcz nasycony
18.5 g
Błonnik
0.9 g
Sód
536.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 104 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy