
Urządzenia i Akcesoria
Pascha Wielkanocna
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
migdałów, blanszowanych50 g
-
cukru70 - 100 g
-
laska wanilii1
-
śmietany, min. 30% tłuszczu130 - 150 g
-
żółtka3
-
masła pokrojonego na kawałki120 g
-
twarogu tłustego, pokrojonego na kawałki650 g
-
rodzynek50 g
-
owoców kandyzowanych, mieszanych (np. wiśnie, morele, żurawina, skórka pomarańczowa), pokrojonych na kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
389.7 kcal /
1630.4 kJ
Białko
11.9 g
Tłuszcz
26.8 g
Węglowodany
27.3 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
13.9 g
Sód
314.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wytrawne serniczki z łososiem
4 godz. 15 min
Masa marcepanowa
1 godz. 5 min
Babka drożdżowa Panettone
3 godz.
Tarta dyniowa
3 godz. 15 min
Mazurek czekoladowo-kajmakowy z orzechami
1 godz. 40 min
Mazurek różany
1 godz. 40 min
Piernik staropolski cz. I
672 godz. 30 min
Wielkanocna pascha z pistacjami
13 godz.
Kutia
24 godz. 50 min
Karp na słodko w galarecie
7 godz. 35 min
Zielony sos wielkanocny
1 godz. 20 min
Mazurek śliwkowy
1 godz. 45 min