Urządzenia i Akcesoria
Pascha Wielkanocna
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
50 g migdałów, blanszowanych
-
70 - 100 g cukru
-
1 laska wanilii
-
130 - 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
3 żółtka
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
650 g twarogu tłustego, pokrojonego na kawałki
-
50 g rodzynek
-
50 g owoców kandyzowanych, mieszanych (np. wiśnie, morele, żurawina, skórka pomarańczowa), pokrojonych na kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
314.7 mg
Białko
11.9 g
Kalorie
1630.4 kJ /
389.7 kcal
Tłuszcz
26.8 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
13.9 g
Węglowodany
27.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mazurek cytrynowy
2 godz.
Mazurek bakaliowy
2 godz. 40 min
Mazurek chałwowy
7 godz. 30 min
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1 godz. 35 min
Wytrawny sernik z ziołowym pesto
1 godz. 30 min
Mus kardamonowy z chałwą, granatem i pistacjami
50 min
Mazurek czekoladowo-kajmakowy z orzechami
1 godz. 40 min
Mazurek różany
1 godz. 40 min
Wielkanocna pascha z pistacjami
13 godz.
Zielony sos wielkanocny
1 godz. 20 min
Polędwica à la Wellington
2 godz. 10 min
Mazurek śliwkowy
1 godz. 45 min