
Urządzenia i Akcesoria
Sos cumberland
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
2 słoiki
Składniki
-
skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
kandyzowanej skórki pomarańczowej20 g
-
żurawiny do mięs i innych potraw, pasteryzowanej (ze słoika)200 g
-
dżemu z czarnej porzeczki200 g
-
chrzanu, tartego ze słoika25 g
-
ostrej musztardy1 łyżka
-
czerwonego wina wytrawnego30 g
-
pieprzu białego, mielonego1 - 2 szczypty
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego15 - 20 g
-
soli2 - 3 szczypty
-
papryki ostrej, mielonej1 - 2 szczypty
-
papryki słodkiej, mielonej1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
401 kcal /
1678 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
3.6 g
Węglowodany
145.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Orientalny chutney z moreli
1 godz. 30 min
Konfitura żurawinowa do mięs i serów
4 godz. 45 min
Pasztet z gęsi z farszem grzybowym
9 godz. 45 min
Chutney truskawkowy
50 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Chutney truskawkowo-jabłkowy z zielonym pieprzem
1 godz.
Balotyna z kaczki
2 godz. 45 min
Sałatka z cukinii, dyni i gruszki
1 godz. 50 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Agrestowy chutney
40 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min