![Mirror glaze cake Mirror glaze cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9E004AB1-9AFE-469D-A09C-6867CF5306D4/Derivates/7753f102-0393-4e4e-95da-644f4cd9133b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 20 g shelled unsalted pistachio nuts
Cocoa-coconut cake base
- vegetable oil, for greasing
- 110 g unsalted butter, cut into pieces
- 200 g Chocolate Ripple biscuits™
- 50 g desiccated coconut
Chocolate mousse
- chilled water, for soaking
- 3 titanium strength gelatine leaves
- 600 g milk chocolate, broken into pieces
- 700 g pouring (whipping) cream
- 180 g Irish cream liqueur
Mirror glaze
- chilled water, for soaking
- 4 titanium strength gelatine leaves
- 350 g white chocolate, broken into pieces
- 150 g water, room temperature
- 300 g white sugar
- 200 g sweetened condensed milk
- 1 - 2 teaspoons food colouring (red - see Tips)
- macarons of choice, for decorating (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3097.2 kJ / 737.4 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 70.4 g
- Tłuszcz
- 48.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 115.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28h
Black forest cake
5 Std.
Chocolate volcanos
55 min
Lollipops
40 min
Raspberry cloud
12 Std. 5 Min
Fondant
25 min
Peanut butter and jam doughnuts
2h 40min
Pavlova towers
4h 30min
Granini slice
2 Std. 15 Min
Chocolate truffle cake
2 Std. 15 Min
Black forest Christmas yule log
1 Std. 30 Min
Raspberry chiffon cake
5h 15min